Viennese Whirls
“Deze maakt ik toen wij ons eigen High Tea zaak hadden en ik kon er niet vanaf blijven. Dit is alweer iets uit min jeugt en de combinatie van shortbread, frambozen en crème is gewoon to die for. “
- Chef Joan
Ingrediënten
250 gram ongezouten boter (zacht)
50 gram poedersuiker
250 gram bloem
60 gram maïzena
1/2 theelepel vanille extract
Voor de vulling
100 gram ongezouten boter (zacht)
200 gram poedersuiker
1/2 theelepel vanille extract
100 gram kersen jam
Heteluchtoven
10 tot 12 minuten op 170 °C
Bereiding
Verwarm de oven voor en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Mix de boter, poedersuiker, bloem, maïzena (alle drie gezeefd) en vanille extract tot een glad geheel. Lepel de mix in een spuitzak voorzien van een grote open stervormige spuitmond. Spuit 24 rozetten van ongeveer 4 centimeter breed. Bak het in de oven af tot licht goudbruin en stevig. Laat 5 minuten afkoelen voordat je ze overzet naar een koelrek om helemaal te koelen.
Voor de vulling, klop de boter, poedersuiker en vanille tot licht en luchtig. Schep in een spuitzak met groot open stermondje. Verdeel ½ theelepel jam over de ene helft van het koekje en sluit een dunne laag botercrème op de andere helft. Sandwich ze daarna samen. Doe dit tot je 12 dubbele koekjes hebt.