Blueberry Cinnamon Rolls
“Deze heb ik leren eten in America. Toen wij op Aruba woonde hadden wij Amerikaanse vrienden en daar heb ik cinnamon rolls leren eten voor ontbijt op zondag ochtend voor dat wij naar het strand gingen.”
- Chef Joan
Ingrediënten Rolls
1 pak Coffeelicious Scone Mix
4 eetlepels suiker
150 gram blauwe bessen
1 eetlepel kaneel
150 gram roomkaas
Ingrediënten Topping
100 gram roomkaas
30 gram zachte boter
1/2 theelepel vanille
180 gram poedersuiker
60 milliliter melk
Heteluchtoven
22 minuten op 200 °C
Bereiding
Meng alle ingrediënten (behalve de sconemix) goed door elkaar voor de blueberry mix. Bewaar de bessen voor laatst, anders gaan ze kapot.
Bereid de sconesmix zoals aangegeven op het pak. Maak van het mengsel een vierkant van ongeveer 25 centimeter. Smeer hier voorzichtig de blueberry mix overheen en rol het tot een lange rol. Snij er stukken van (ongeveer 3 cm) en plaats deze in een lage ovenschaal. Ze mogen elkaar aanraken. Bak ze af in de oven. Klop voor de topping alles goed door elkaar. Laat de rolls ongeveer 5 minuten afkoelen wanneer ze uit de oven komen, zorg dat ze niet helemaal afgekoeld zijn wanneer je de topping er overheen smeert. Zo kan de topping nog lekker smelten!
Tip!
Vervang de bosbessen met aardbeien of frambozen.