Speculoos Cookie
“Speculoos is niet iets uit mijn kindertijd. Ik kwam naar Nederland in 1978 en heb voor het eerst Speculaas gegeten en Sinter Klaas gevierd. Ik heb het zo vreemd gevonden dat je cadeaus gaaf op 5 december dat gebeurd bij on op Kerst ochtend. Ik woonde nu een maal in Nederland dus aanpassen en toen mijn kinderen geboren waren vierde wij Sinter Klaas. Speculaas of speculoos doet mij zo denken aan die gezellige tijd met ons kleine kindjes.”
- Chef Joan
Ingrediënten
300 gram speculoos pasta
90 gram bloem
1 Ei
50 gram witte chocolade stukjes
Heteluchtoven
13 minuten op 200 °C
Bereiding
Voeg alles samen in een kom en meng het goed door elkaar met een houten lepel. Maak 6 bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Zorg dat de koeken minimaal 10 centimeter van elkaar af liggen. Bak ze af.
Tip!
Vervang de Speculoos met Nutella voor een chocolade variant!