Lime Cupcakes
Deze week weer een nieuwe cupcake variant van Chef Joan! De heerlijke frisse lime cupcakes zijn gemakkelijk te maken en te decoreren naar wens. Daarnaast kun je helemaal zelf kiezen hoe lime-y jij je topping wilt! Chef Joan raad één limoen aan maar proef vooral tussendoor om het helemaal naar jouw smaak te maken.
Hieronder vind je het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem hieronder downloaden!
Voor de cupcakes
250 gram roomboter
250 gram witte basterd suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 Eieren
2 stuks limoen rasp en sap
Voor de topping
250 gram roomboter
205 gram poedersuiker
200 gram witte chocolade
Limoen rasp en sapvan één limoen
Temperatuur
Heteluchtoven: 170 °C
Baktijd
22 tot 25 minuten
Cupcakes maken
Klop boter en suiker luchtig in een mixer. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en blijf tussendoor goed kloppen. Voeg de limoenrasp en sap toe. Voeg vervolgens bakmeel en bakpoeder toe en mix tot alles goed is opgenomen. Schraap langs de zijkanten van de kom om er zeker van te zijn dat al het beslag is opgenomen. Vul de cupcake vormpjes tot 2/3 vol met beslag en bak de cupcakes af. Laat ze goed afkoelen voordat je de topping opspuit!
Voor de topping, smelt de chocolade en klop alle ingrediënten behalve de limoen voor ongeveer 5 minuten tot luchtig en romig. Voeg als laatste de limoen toe en eventueel nog een groene kleurstof. Doe de topping in een spuitzak met een spuitmondje en decoreer de cupcakes!
Tip!
Gebruik extra limoenrasp om over de cupcakes te strooien als ze helemaal af zijn.