Irish Apple Cake
“Als klein meisje uit een prachtig vissers dorp in Ireland, vakanties waren altijd waneer de familie die wonden in andere landen thuis kwam op visite. Wij kinderen aten altijd eerst en er was altijd een toetje, dit was een van mijn favourite, warm met home made custard...”
- Chef Joan
Ingrediënten
125 gram roomboter
165 gram suiker
1 theelepel vanille extract
2 eieren
125 milliliter melk op kamertemperatuur
225 gram zelfrijzend bakmeel
3 grote appels
1 theelepel speculaas kruiden
50 gram geschaafde amandelen
50 gram rietsuiker
Temperatuur
Heteluchtoven: 160 °C
Baktijd
65 minuten
Cake maken
Verwarm de oven voor en maak een bakblik (20cm) klaar door het in te vetten en met bakpapier te bedekken.
Klop roomboter, suiker en vanille extract in een kom tot het luchtig en zacht is. Voeg de eieren en melk toe en roer tot alles goed is opgenomen. Voeg vervolgens bakmeel toe en roer met een pollepel of pannenlikker tot het is opgenomen en er een glad beslag is. Schil de appels en verwijder het klokkenhuis. Snij de appels vervolgens in plakjes. Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Leg hier 2/3 van de appelplakjes op. Schep de rest van het beslag over de appels en maak het glad met de achterkant van een lepel. Leg hier de resterende appelschijfjes en de amandelen overheen. Eindig door de suiker over de cake te strooien.
Bak de cake af en check of het gaar is door met een satéprikker er in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake goed!
Tip!
Eet de cake met een bolletje ijs als het nog warm is!