Cranberry Orange Slice

 
 

“Dit zijn kleine cakjes dat ik een paar jaar geleden voor het eerst heb gemaakt. Cranberry en Sinasappel is echt iets dat mij aan Christmas doet denken, die heerlijke geur in huis als je binnenkom uit de koud nat regen of sneeuw. Ik begin met bakken voor Kerst al in October en mijn huis ruikt regelmatig van deze geuren. Kerst is echt mijn favourite tijd van het jaar!”

- Chef Joan

 
 
 

Voor de cake

225 gram roomboter 
225 gram witte basterd suiker
275 gram Zelfrijzend bakmeel 
2 theelepels Bakpoeder 
4 Eieren
Sinaasappel rasp van 1 sinaasappel
200 gram gedroogde cranberries

Voor de topping

150 gram slagroom
300 gram melkchocolade

Heteluchtoven

55 minuten op 175 °C

Bereiding

Verwarm de oven voor en maak een bakblik (ong. 23x23) klaar door in te smeren met boter en bakpapier. Verzamel alle ingrediënten in een grote kom. Mix het op medium snelheid voor zeker twee minuten tot alles goed gemengd is. Giet de mix in het bakblik en strijk het glad met een mes of de achterkant van een lepel. Bak de cake af in 55 minuten maar test het na 35 minuten door er met een prikker in te prikken. Blijf dit om elke 10 minuten doen tot de prikker er schoon uit komt. Dan is de cake gaar!

Maak de chocolade ganache topping door de slagroom aan de kook te brengen, maar niet te laten koken. Haal het van het vuur net voordat je ziet dat het gaat koken. Giet het over de melkchocolade en laat voor ongeveer drie minuten staan voordat je gaat roeren. Wanneer je het mengsel glad hebt geroerd schenk je het over de cake. Geef het een paar uur om op te stijven voordat je gaat eten.

Tip!

De cake is ook heerlijk zonder de chocolade topping!

 
 

 

Laat ons weten wat jij van het recept vindt door jouw eindresultaat te delen!

 

Coffeeliciousrecept