White Chocolate Fudge
“Dit is zo makkelijk en voor hele jaar door als je zin hebt in iets zoets maar geen zin om lang in de keuken te staan. Fudge heb ik in Scotland leren eten, ik hoefde niet lang te leren, ik was gelijk verkocht.”
- Chef Joan
Ingrediënten
1 blik gecondenseerde melk
680 gram witte chocolade
200 gram cranberries
100 gram geroosterde pecannoten
Snufje zout
2 theelepels vanilla extract
Bereiding
Smelt de chocolade en de gecondenseerde melk samen in een kom boven water (au-bin marie). Zorg dat het water de onderkant van de kom niet raakt en laat het niet te heet worden, dan kan het gaan schiften! Voeg de overige ingrediënten toe zodra de chocolade is gesmolten. Roer het flink voor twee tot drie minuten met een houten lepel. Giet het mengsel over in een brownieblik en bekleedt het met bakpapier. Laat het voor een paar uur goed afkoelen in de koelkast voordat je het opsnijdt.
Tip!
Vervang cranberries door rozijnen of gedroogde abrikozen. Maak het naar jouw smaak!