Coconut Lime Cake

 
 

Een heerlijke frisse cake. Lekker voor in de zomer! Dit recept komt helemaal vanuit Australië waar Joan's moeder woont. Een echt familie recept! Chef Joan laat jullie zien hoe het moet in een makkelijke video. Liever een uitgeschreven recept? Kijk hieronder! Hier is ook een recept te vinden om te downloaden.

 
 
 

Wat heb je nodig?

225 gram zelfrijzende bloem
40 gram gedroogde kokosnoot
2 theelepels limoenschil
220 gram basterdsuiker
125 gram boter
2 eieren
250 gram kokosmelk
150 gram poedersuiker
Limoensap van 1 limoen

Temperatuur

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd

45 minuten

Cake maken

Verwarm de oven voor. Vet een cakeblik in met boter en bekleed deze met bakpapier. Meng bloem, kokos, fijn geraspte limoenschil en suiker in een kom. Klop boter, eieren en kokosmelk in een andere kom. Voeg dit daarna toe aan het bloemmengsel. Roer om te combineren en giet vervolgens in het voorbereide cakeblik. Bak de cake en laat helemaal afkoelen. Meng de poedersuiker en limoensap door elkaar en dat is je glazuur.

Tip!

Decoreer je cake met wat limoenrasp en kokosnoot!

 
 

 

Laat ons weten wat jij van het recept vindt door jouw eindresultaat te delen!

 

Coffeeliciousrecept