Afternoon Tea Cake

 
 

Een cake speciaal voor bij de thee... of welk moment dan ook! Super lekker en gezond. Een makkelijke cake om in huis te hebben voor visite of zelf van de smullen.

 
 
 

Wat heb je nodig?

300 gram gedroogd fruit
150 milliliter hete thee
50 milliliter sinaasappelsap (inclusief rasp)
50 gram ongezouten roomboter
100 gram gele basterdsuiker
1 Ei
225 gram Zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels gele basterdsuiker

Temperatuur

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd

60 minuten

Cake maken

Plaats de gedroogde vruchten in een kom en giet de hete thee en sinaasappelsap eroverheen. Dek het af met vershoudfolie en laat het daarna minstens 4 uur staan.

Verwarm de oven voor. Besmeer de bodem van het cakeblik met olie en bekleed het vervolgens met bakpapier. Klop de boter en suiker samen tot een romig geheeld. Klop daarna het ei erbij en vervolgens het bakmeel. Roer het fruitmengsel voorzichtig door de mix. Schep het beslag in het cakeblik en strijk het glad met een lepel. Stooi nog 4 eetlepels gele basterdsuiker over de mix.

Laat de cake na het bakken afkoelen in het blik. Wanneer de cake is afgekoeld kun je het blik verwijderen en de cake in plakjes snijden om te serveren.

Tip!

Gebruik een fruitige of earl grey thee voor de lekkerste smaak.

 
 

 

Laat ons weten wat jij van het recept vindt door jouw eindresultaat te delen!

 

Coffeeliciousrecept