Christmas Tree Brownies
Zijn jullie al klaar voor de kerst? Met deze lekkere brownies kom je helemaal in de sfeer! Ze zijn makkelijk te maken en super leuk om te decoreren. Ook voor kids!
Hieronder vind je het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem hieronder ook downloaden!
Wat heb je nodig?
190 gram pure chocolade
190 gram boter
3 eieren
100 gram bloem
275 gram licht bruine basterd suiker
35 gram cacao
Geraspte sinaasappelschil van 1 sinaasappel
2 eetlepels sap van een sinaasappel
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel kruidnagel
1/4 theelepel nootmuskaat
65 gram witte chocolade
65 gram melkchocolade
75 gram poedersuiker
Sprinkles
Chocolade vingers
Temperatuur
Heteluchtoven: 175 °C
Baktijd
30 minuten
Brownies maken
Smelt de chocolade, sinaasappelsap en boter in een kom boven een pan water. Zorg dat het water de onderkant van de pan niet aanraakt. Laat het daarna voor 5 minuten afkoelen. Zeef bloem, cacao, zout en de specerijen samen in een kom. Klop eieren en suiker samen tot het luchtig en romig is (ongeveer 5 minuten met een mixer). Voeg het afgekoelde chocolademengsel bij het eimengsel en roer door elkaar. Zeef de droge ingrediënten bij het mengsel en spatel dit er voorzichtig doorheen. Voeg als laatste de stukken chocolade en sinaasappelschil toe. Giet het geheel in een bakblik. Bak voor 25 tot 30 minuten en laat daarna afkoelen. Voeg voor het glazuur twee theelepels water bij de poedersuiker en meng tot de juiste consistentie. Snijd de brownies in driehoeken en spuit het glazuur er zigzaggend overheen. Strooi de sprinkels over het glazuur en steek een chocolade vinger in de bodem voor het boomstam effect.
Tip!
Wil je een leuke kleur glazuur topping? Dan kun je een druppel kleurgel toevoegen.