Chocolate Mousse
Een heerlijke zachte lekkernij die je op allerlei verschillende manieren kunt decoreren. Leuk voor iedere gelegenheid en super makkelijk om zelf te maken. Chef Joan helpt je op weg in de video hiernaast. Liever een uitgeschreven variant? Geen probleem! Lees hieronder het recept of download het door op onderstaande tekst te klikken.
Wat heb je nodig?
100 gram pure chocolade
300 milliliter slagroom
165 gram Nutella
Tip!
Voeg een klein schuitje Cointreau toe aan de mousse voor een volwassen smaak.
Chocolate Mousse maken
Plaats de pure chocolade (in stukjes gesneden) in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water (zorg dat de kom het water niet raakt). Roer met een metalen lepel voor ongeveer 3 à 4 minuten of tot de chocolade smelt. Zet het voor 5 minuten opzij om het iets af te laten koelen. Gebruik een elektrische mixer om de slagroom te kloppen tot er zachte pieken vormen. Voeg de Nutella toe en klop het mengsel tot het gecombineerd is. Voeg de gesmolten chocolade toe. Gebruik een grote metalen lepel om zachtjes te marmeren.