Chocolate Popcorn
Een lekker tussendoortje, of een snack voor tijdjes de film? Probeer onze chocolate popcorn!
Chef Joan laat je alle stappen zien. Nog een keer alles terug lezen? Kijk hieronder of download het recept vanuit de tekst!
Wat heb je nodig?
150 gram pure chocolade
75 gram boter
75 gram gouden siroop
4 theelepels sinaasappelschil
Tip!
In plaats van popcorn kun je ook marshmallows, cranberries, noten of een eigen mengsel verzinnen.
Popcorn maken
Plaats de donkere chocolade, boter en de gouden siroop in een glazen kom op een pan met zacht kokend water (zorg ervoor dat het water de kom niet aanraakt). Smelt het geheel en roer om te combineren. Wanneer de chocolade glad is, voeg de helft van de sinaasappelrasp erdoor. Meng gelijkmatig de popcorn met het chocolademengsel en schep het vervolgens in een bakblik. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Koel voor 1 - 2 uur of tot het hard is.
Haal de popcorn uit de koelkast en plaats op een snijplank. Smelt de witte chocolade zoals het eerste chocolade mengsel en drizzle over de popcorn. Strooi de resterende sinaasappelschil hier overheen. Zet daarna weer in de koelkast tot de chocolade gezet is.