Banana Bread
Een echte Coffeelicious favoriet is ons homemade Banana Bread!
Ken jij hem al? Of heb je hem altijd al een keer willen proberen? Dit is het moment! Chef Joan legt je stap voor stap uit hoe je deze heerlijke snack thuis kunt maken. Liever een uitgeschreven uitleg? Klik op de link onderin de pagina!
Wat heb je nodig?
125 gram boter
150 gram gele basterd suiker
2 eieren
80 gram yoghurt
2/3 bananen
1 theelepel vanille
300 gram bloem
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel zout
Temperatuur
Heteluchtoven: 175 °C
Baktijd
60 minuten
Banana Bread maken
Mix de boter en gele basterd samen tot een romig geheel. Voeg daarna een voor een de eieren toe en zorg dat je tussendoor goed mixt. Voeg daarna de yoghurt, geprakte bananen en vanille toe. Mix de bloem, baking soda, kaneel en zout samen en voeg ook dit toe aan het geheel. Mix dit goed samen, maar niet over mixen! Schep het mengsel voorzichtig in een bakblik en bak het voor een uur op 175 graden.
Tip!
Voeg als laatste walnoten of pecannoten toe aan de mix als je het lekker vind.