Grazia Food: Lemon Cupcakes
Speciaal voor Grazia Magazine hebben wij twee recepten gemaakt! Je vind ze terug in het magazine, maar nu ook hier. It's Cake o'clock!
Kids + cake = altijd een geslaagde middag. Ga samen aan de slag met deze lekkere familiebaksels van Chef Joan! O, en ook top om klaar te maken als je geen kids hebt, want deze baksels zijn een hit voor iedereen.
Wat heb je nodig?
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter op kamertemperatuur
200 gram lichte bruine basterdsuiker
3 eieren
Rasp van 1 citroen
1 theelepel bakpoeder
Voor de lemonsiroop
75 gram suiker
Sap van 1 citroen
Voor de topping
200 gram roomboter op kamertemperatuur
400 gram poedersuiker
Rasp van 1 citroen
Sap van 1/2 citroen
Temperatuur
Heteluchtoven: 160 °C
Elektrische oven: 170 °C
Baktijd
20 tot 25 minuten
Cake maken
Stap 1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven) of 170 graden (elektrische oven). Vul je cupcakeblik met papieren cupcakevormpjes.
Stap 2. Meng de suiker en rasp door elkaar.
Stap 3. Klop alle ingrediënten samen in een kom met een elektrische mixer tot ze zacht en romig zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
Stap 4. Vul de cupcakevormpjes tot 3/4 vol met beslag en bak voor 20 tot 25 minuten.
Stap 5. Maak de 'lemonsiroop' wanneer de cupcakes in de oven zijn.
Stap 6. Bestrijk de cupcakes met jouw huisgemaakte lemonsiroop zodra ze uit de oven komen en laat xe afkoelen voor dat je de topping erop spuit en decoreer naar wens.
Lemonsiroop en topping maken
Voor de lemonsiroop, schenk 75 gram suiker en sap van 1 citroen in een steelpannetje en verwarm tot de suiker in z'n geheel is opgelost.
Voor de topping, doe 200 gram roomboter (op kamertemperatuur), 400 gram poedersuiker, de rasp van 1 citroen en sap van 1/2 citroen in een beslagkom en klop alles met een mixer gedurende tenminste 7 minuten.