Apple Cinnamon Cake
“I just love the combination of apple and cinnamon, this isn’t an old recipe from home, it’s just a quick and delicious cake if someone is coming around for coffee or tea.”
- Chef Joan
Ingrediënten voor de cake
180 gram bloem
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel bakingsoda
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel bakpoeder
1 ei
150 gram bruine suiker
3 appels (geschild en in dunne partjes)
50 gram olie
50 gram yoghurt
100 gram rozijnen
Ingrediënten voor de topping
3 eetlepels poedersuiker
Paar theelepels melk
Temperatuur
Heteluchtoven: 170 °C
Baktijd
40 tot 45 minuten
Cake maken
Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer het goed. Alle ingrediënten die overblijven mogen bij elkaar worden gevoegd in een aparte kom. Roer ook dit goed. Voeg daarna beide mengsels bij elkaar en roer tot het goed is gemengd en het een geheel vormt.
Schep het beslag in een bakblik en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Bak het vervolgens voor 40 a 45 minuten.
Roer voor de topping de ingrediënten bij elkaar tot het dik genoeg is om over de cake te sprenkelen. Zie de foto voor referentie en geniet ervan!
Tip!
Deel het niet met je man of kids, het is zo op! 😜