Lemon Drop Cupcakes
Een frisse cupcake helemaal in Paassfeer! Deze week heeft Chef Joan Lemon Drop Cupcakes voor jullie. Met behulp van de tip kun je de cupcake extra leuk decoreren met Pasen. Zie op de foto vast een voorbeeld van de schattige "nestjes" 💛
Hieronder vind je het uitgeschreven recept. Wil je het recept voor later bewaren? Dan kun je hem hieronder ook downloaden!
Ingrediënten voor de cupcakes
500 gram zelfrijzend bakmeel
500 gram roomboter
500 gram witte basterd suiker
10 Eieren
1 eetlepel citroenrasp
2 eetlepels citroensap
Ingrediënten voor de topping
300 gram boter
600 gram poedersuiker
Citroensap van 1 citroen
Citroenrasp van 2 citroenen
Temperatuur
Heteluchtoven: 175 °C
Baktijd
15 minuten
Cupcakes maken
Klop zelfrijzend bakmeel, roomboter, witte basterd suiker en eieren in een mixer tot het luchtig is (bijna wit van kleur). Voeg de citroensap en rasp toe en klop nog een keer tot het is opgenomen in het mengsel.
Doe de mix in de cupcake vormpjes en bak voor 15 minuten. Test of ze goed zijn door met een prikker middenin in de cupcake te prikken. Komt de prikker schoon uit de cupcake? Dan zijn ze goed! Zijn ze nog niet goed? Bak dan nog voor 2 tot 4 minuten.
Voor de topping, klop alle ingrediënten goed samen voor minimaal 5 minuten en voeg eventueel een gele kleurstof toe. Spuit de topping op de cupcakes wanneer ze zijn afgekoeld.
Tip!
Spuit de topping alleen op de buitenrand en leg een paaseitje in het midden voor het effect van een nestje!