Vanille Extract
Dit keer iets heel anders. In plaats van een recept met een lekker eindproduct, een recept dat je bij bijna alle recepten verder gaat helpen. We maken namelijk onze eigen Vanille Extract! Chef Joan helpt je opweg met een uitgeschreven uitleg hieronder. Wil je het recept voor later bewaren? Dan kun je hem hieronder ook meteen downloaden!
Wat heb je nodig?
4 vanille stokjes
250 millilite Vodka of Rum
1 steriele fles
Tip!
Maak je vanille extract op tijd zodat je het kunt gebruiken bij een van onze volgende recepten!
Extract maken
Snijd de vanille stokjes door de helft en stop ze in een steriele fles. Giet de vodka of rum in de fles en schud het goed heen en weer. Voor nu is het klaar. Gedurende 8 tot 10 weken moet je de fles een aantal keren per week goed schudden en dan is de vanille extract klaar voor gebruik. Je kunt de fles blijven opvullen met vodka of rum, zorg ervoor dat de vanillestokjes altijd onder de alchohol blijven.