Sticky Toffee Pudding Cake
“This reminds me of holidays in England met de kinderen , we never ate this at home but I just adore it.”
- Chef Joan
Ingrediënten Cake
125 gram roomboter (kamertemperatuur)
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram dadels (zonder pit, fijn gehakt)
250 gram verse zwarte thee
200 gram licht bruine basterd suiker
2 eetlepels golden syrup (van de toko)
3 Eieren
1 theelepel baking soda
Ingrediënten Toffee Saus
300 gram slagroom
100 gram boter
125 gram licht bruine basterd suiker
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel Molasses of 15 gram donker bruine basterd suiker
Heteluchtoven
55 minuten op 160 °C
Bereiding
Zorg dat de dadels fijn zijn gehakt en giet de hete thee er overheen. Laat dit voor 15 minuten staan. Klop de suiker en boter samen met een handmixer (ong. 5 minuten) tot een romig mengsel. Voeg de golden syrup toe en klop het eventjes samen. Als laatst voeg je de overige ingrediënten toe en klop tot het goed gemengd is. Misschien gaat het mengsel schiften maar dat is niet erg. Giet het over in een bakblik van ong. 20 cm ingevet en bekleed met bakpapier en plaats in de oven.
Roer voor de saus alle ingrediënten in een pannetje op laag vuur tot alles is gesmolten. Breng het aan de kook en laat voor 1 minuut staan. Serveer de cake met de warme saus en een bolletje ijs.
Tip!
Heb je geen golden syrup? Gebruik dan maple syrup of agave siroop.