Chocolate Fudge
Voor iedere chocolate-lover... Onze Chocolate Fudge! Een super lekkere snack die je gemakkelijk eigen kunt maken met lekkere toevoegingen.
Chef Joan neemt je stap voor stap mee door het recept in de video hiernaast. Kijk hieronder voor de uitgeschreven versie. Wil je een kopie van het recept? Je kunt hem hieronder ook downloaden!
Wat heb je nodig?
525 gram pure chocolade
1 blik (304ml) gecondenseerde melk
1 pinch zout
1 theelepel vanille extract (huisgemaakt)
Koelkast tijd
2 uur
Fudge maken
Voeg de pure chocolade (in stukjes), gecondenseerde melk, zout en vanille extract samen. Zet het mengsel op het vuur en roer het in een minuut tot een glad geheel. Haal het van het mengsel vuur af en voeg er nu eventueel iets extra’s aan toe (marshmallows, pecannoten, rozijntjes, ect.). Roer alles nog een keer goed door en giet het in een vierkant bakblik (zorg dat hier al bakpapier in zit). Zet het gevulde bakblik voor twee uur in de koelkast. Na twee uur kun je de fudge uit de koelkast halen en in stukjes snijden om te serveren.
Tip!
Gebruik pecannoten, rozijntjes of misschien wel marshmallows voor een persoonlijke touch.