Banana Celebration Cake
Een tijdje terug hebben meerdere food-influencers een prachtig bakpakket van ons in samenwerking met Bonne Maman ontvangen. Een van die food-influencers is Jurino Ignacio, ook bekend als de Super Dushi Chef! Met onze celebration bakmix en de caramel van Bonne Maman bakte hij een ontzettend lekkere en vooral makkelijke Banana Celebration cake! Een recept dat Chef Joan inmiddels ook heeft gebakken en ontzettend van heeft genoten.
Klik hier voor de blog van Super Dushi Chef!
Ingrediënten
1 Celebration Cakes Bakmix
1 Ei (geklutst)
110 ml Volle Melk
55 ml Zonnebloemolie
50 mlHeet water
2 el Dulce de Leche (Bonne Maman)
2 Bananen (plakjes)
Roomboter om in te vetten
Heteluchtoven
40 minuten op 175 °C
Bereiding
Vet een bakblik van 20 cm in met roomboter en smeer een laagje dulce de leche op de bodem. Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over de bodem van het bakblik. Maak nu het cakebeslag door een ei te klutsen met de zonnebloemolie en de melk. Zeef de celebration cake bakmix in een grote schaal en doe hier het eimengsel in. Roer goed en voeg daarna beetje bij beetje het hete water toe. Roer het beslag goed door, totdat het glad is. Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C. Stort het beslag nu bovenop de plakjes banaan in het bakblik. Bak de celebration cake tenslotte in 40 minuten gaar, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Na het bakken keer je de cake om op een bord, zodat de bananenplakjes bovenop liggen. Eet smakelijk!