Nutty Cookie

 
 

Bak thuis deze heerlijke Coffeelicious cookies met pecannoten en kaneel. Chef Joan geeft een lekkere extra tip voor een topping en om het extra kerstig te maken!

Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina!

 
 
 

Wat heb je nodig?

125 gram pecannoten
110 gram poedersuiker
200 gram roomboter
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel

Heteluchtoven

8 tot 10 minuten op 175 °C

Cookie maken

Doe de pecannoten en 85 gram poedersuiker in een foodprocessor tot het geheel fijne kruimels zijn. Voeg boter en vanille toe en mix tot een glad mengsel. Voeg vervolgens zout, kaneel en bloem toe. Mix langzaam tot de droge ingrediënten helemaal zijn opgenomen.Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit met een deegroller. Zet het vervolgens in de koelkast om het iets stijver te laten worden. Steek met een uitsteekvorm de koekjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Zorg dat er ongeveer 2 centimeter tussen ieder koekje zit. Bak de koekjes voor 8 tot 10 minuten af of tot ze bruin beginnen te worden aan de buitenkant. Laat ze helemaal afkoelen en bestrooi ze daarna met de rest van de poedersuiker.

Tip!

Roer 200 gr poedersuiker, 2 el melk, 1 el vanille extract, 1/2 tl amandel extract en 1/4 tl zout bij elkaar. Voeg een kleurstof toe om de topping helemaal eigen te maken en decoreer je cookies er mee!

Kerst tip! Maak een gat in het midden van de cookies voordat je ze bakt. Dan kun je ze aan de kerstboom hangen.

 
 

 

Laat ons weten wat jij van het recept vindt door jouw eindresultaat te delen!

 

Coffeeliciousrecept