Chocolate Ganache Truffles

 
 

Wij hebben deze heerlijke truffles een tijdje terug op social media laten zien. Toen waren ze voor kerst, maar ze zijn heerlijk voor iedere gelegenheid. Daarom delen wij het recept graag alsnog met jullie!

Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina.

 
 
 

Ingrediënten

150 g pure chocolade (gehakt)
150 g melk chocolade (gehakt)
150 ml slagroom
50 gr ongezouten boter
Zonnebloemolie (om te vormen)

Coating

Cacaopoeder
Hagelslag
Glanspoeder
Poedersuiker
Gehakte noten

Bereiding

Plaats de pure- en melkchocolade in een schaal. Laat de slagroom en boter zachtjes samen koken in een pannetje en voeg het toe aan de chocolade. Roer voorzichtig tot het is gesmolten en laat het daarna afkoelen. Zet het voor 4 uur in de koelkast zodra het is afgekoeld.

Neem je coating ingrediënten en plaats deze in aparte schaaltjes. Om de truffles vorm te geven doe je een klein laagje zonnebloemolie over je handen. Neem ongeveer een theelepel aan trufflemix in je handen en rol het voorzichtig in een bolletje. Rol deze vervolgens zachtjes door je coating ingrediënten en leg ze dan in een box om weer te koelen!

 
 

 

Laat ons weten wat jij van het recept vindt door jouw eindresultaat te delen!

 

Coffeeliciousrecept