Appelmoes Spice Cake
“This is a just another simple cake to make when you don’t have much ingredients at home and the grandkids want to bake. Simple and delicious.”
- Chef Joan
Ingrediënten Cake
240 gram bloem
200 gram suiker
120 gram boter
1 theelepel baking soda
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
70 gram gehakte walnoten
70 gram rozijnen
250 gram koude appelmoes
Ingrediënten Topping
200 gram roomkaas (kamertemp.)
75 gram roomboter
360 gram poedersuiker
1 theelepel vanille
Heteluchtoven
60 minuten op 175 °C
Bereiding
Klop suiker en boter samen met de mixer tot een luchtig geheel. Voeg hier de appelmoes aan toe en klop eventjes. Verzamel alle droge ingrediënten in een kom en roer goed. Voeg de droge ingrediënten bij het appelmoes-mengsel en roer tot het goed samengevoegd is. Schep voorzichtig de rozijnen en noten bij het mengsel. Schep vervolgens alles in een cakeblik (20cm) die ingevet is en bedekt is met bakpapier.
Bak het af in een uur en test of het goed is door met een prikker in de cake te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar. De cake is heerlijk om warm op te eten zonder topping. Wil je wel een topping toevoegen? Zie de tip!
Tip!
Maak een lekkere roomkaas topping door alle ingrediënten samen te kloppen.